MUŞ / MALAZGİRT - Malazgirt Süphan Anadolu Lisesi

11.sınıflara yönelik ergen -ebeveyn ilişkileri konulu seminer verildi ve "Aile Halkası " Etkinliği uygulandı.

11.sınıflara yönelik olarak ergen -ebeveyn ilişkileri konulu seminerler verildi ve "aile halkası " Etkinliği uygulandı.

Öğrencilerden gelen cevapların paylaşılmasından sonra öğrencilere;

“Bugün sizlerden ailenizin bir tablosunu çizmenizi isteyeceğim. Bu tabloda aile üyelerinizi halkalarla temsil edeceksiniz. Öncelikle sizden ailedeki kişilerle ilişkilerinizi düşünmenizi istiyorum.”

Aşağıdaki sorular sorularak grup paylaşımı yapılır.

·      Ailedeki kişilerle ilişkileriniz nasıl?

·      Ailenizde zaman zaman çatışma yaşıyor musunuz?

·      Hangi konularda çatışma yaşıyorsunuz?

·      Ailenizde kimle bağınız daha kuvvetli?

Aşağıdaki yönerge verilir.

“Şimdi elinizdeki Çalışma Yaprağı-2 tablosunu tamamlamaya başlayabilirsiniz. Az önceki soruları da düşünerek aile üyelerini temsilen halkalar çizmenizi istiyorum. Bu halkalar birbirine yakın, birbirine uzak ya da iç içe geçmiş şekilde olabilir. Ayrıca halkaları büyüklü küçüklü istediğiniz şekilde çizebilirsiniz. Sizden istediğim ailenizi yansıtan bir tabloyu ortaya çıkarmanız”.

26-10-202326-10-2023

Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 14:19 - Görüntülenme: 123